Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.06.2021

Julie Delpy sloeg rol in vierde Before-film van Richard Linklater af

door Vertigo

Actrice-regisseuse Julie Delpy vertolkte Céline in Richard Linklaters trilogie Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight en heeft onthuld dat ze een voorstel om terug te keren in een vierde film heeft afgeslagen.

Delpy is de filmsector namelijk beu omdat ze haar projecten niet gemaakt krijgt, waaronder één over de pioniers van Hollywood getiteld A Dazzling Display of Splendor.

“Het script is misschien wel het beste dat ik ooit heb geschreven,” zegt Delpy en voegt eraan toe dat Emilia Clarke (Game of Thrones, Solo: A Star Wars Story) in de film zou meespelen.

“Toch blijf ik maar zwoegen om het project van de grond te krijgen,” vervolgt Delpy. “Ik heb tal van ideeën voor films die nooit zullen gemaakt worden en ik ben het moe.”

Delpy overweegt zelfs om de filmsector de rug toe te keren. “Anderhalf jaar geleden heeft het niet veel gescheeld,” zegt ze. “Het was een helse opdracht om mijn film My Zoe te produceren en ik was uitgeput.”

“Ik heb nee gezegd tegen Richard Linklater voor het vierde deel in de Before-reeks en dacht dat ik misschien weer naar school kon gaan,” vervolgt ze.

“Volgens mij zou ik bijvoorbeeld een goede dokter zijn,” voegt ze eraan toe. “Ik hou echter van dingen creëren en verhalen vertellen. Het is sterker dan mezelf.”

Bron: The Playlist