Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.09.2019

Julie Delpy openhartig over Before-fourquel, Marvel en nieuwe film

door Vertigo

Na romantische drama’s zoals Richard Linklaters Before-trilogie en het door haar geregisseerde tweeluik 2 Days in Paris en 2 Days in New York, gooit actrice Julie Delpy het over een andere boeg.

Voor haar nieuws langspeler als regisseur koos ze voor My Zoe, een thriller waarin een vrouw (Delpy) de grove middelen inzet om de voogdij van haar dochter te krijgen tijdens een vechtscheiding.

“Ik wou iets harder, sterker en eenduidiger maken dat nog steeds persoonlijk was,” zegt ze. “Door de Before-films hebben mensen een bepaald beeld van mij en het was niet gemakkelijk om hen van het tegendeel te overtuigen.”

Op een gegeven moment trok Delpy’s geldschieter zich terug, vlak voor aanvang van de opnames. “Mijn wereld stortte in,” zegt Delpy, “zeker omdat ik mij in bochten had gewrongen om aan al zijn eisen te voldoen.”

Volgens Delpy had het met seksisme te maken en wou hij niet inzetten op een vrouwelijke regisseur. Uiteindelijk zette ze door met een kleiner budget dat ze deels spijsde door middel van een tombola.

Delpy speelde een rolletje in Avengers: Age of Ultron, maar denkt dat ze nog niet klaar is om een film in het MCU te regisseren. “Ik weet hoe ik met een groot budget moet omgaan,” zegt ze, “maar niet voor zo’n film.”

Tot slot onthult ze dat er geen plannen zijn voor een vierde aflevering in de Before-reeks. “We hebben er nog niet over gepraat,” zegt ze, “en dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. De bedoeling was om een trilogie te maken.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: