Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.06.2020

Julianne Moore en andere blanke Hollywoodsterren steunen campagne om racisme te bestrijden

door Vertigo

De Amerikaanse National Association for the Advancement of Colored People heeft samen met het productiehuis Confluential Content een campagne genaamd #ITakeResponsibility gelanceerd om blanke mensen aan te moedigen racisme te verwerpen.

In een boodschap van algemeen nut geven een aantal sterren alvast het goede voorbeeld. Het gaat om onder meer om Julianne Moore, Kristen Bell, Sarah Paulson, Aaron Paul, Bryce Dallas Howard, Justin Theroux, Mark Duplass, Piper Perabo en Stanley Tucci.

“Wij blanke mensen moeten begrijpen en aanvaarden dat wij racisme hebben veroorzaakt en voor een oplossing moeten zorgen,” zegt Adam Platzner van Confluential Content. “Ik had het nog nooit zo bekeken.”

“De recente gebeurtenissen in de Verenigde Staten hebben ons echter getoond dat we de zaken anders moeten aanpakken als we een impact willen maken,” vervolgt hij. “Daarom heb ik deze campagne in het leven geroepen.”

“We maken deel uit van een sector die zowel interne als externe verandering kan teweegbrengen. Deze boodschap van algemeen nut is een manier om een gesprek onder ons te beginnen en om op te komen voor onze zwarte vrienden en familie. We moeten daar allemaal de verantwoordelijkheid voor beginnen te dragen.”

Bron: Deadline