Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.06.2020

Judd Apatow onthult waarom hij nieuwe komedie met There Will Be Blood-DoP maakte

door Vertigo

Voor zijn nieuwe komedie The King of Staten Island, die vanaf volgende week vrijdag beschikbaar is in de VS op video-on-demand, ging Judd Apatow in zee met Robert Elswit, de Oscarwinnende cameraman van Paul Thomas Andersons There Will Be Blood.

“Ik wilde al heel lang met hem samenwerken, maar hij is niet vaak beschikbaar omdat hij bezig is met de enkele van de beste films aller tijden in de blikken,” zegt Apatow.

Toen Elswits volgende project, Aaron Sorkins The Trial of the Chicago 7, tijdelijk on hold werd gezet, greet Apatow zijn kans. “Hij filmt op een manier die ik altijd al heb willen gebruiken in één van mijn films. Ik ben een grote fan van zijn werk omdat er zoveel energie en beweging is.”

Apatow laat zijn acteurs vaak improviseren en maakte zich aanvankelijk zorgen dat er door Elswits stijl grappen zouden verloren gaan. “Ik heb echter op drieënvijftig draaidagen tijd geen enkele grap verloren,” zegt de regisseur.

“Bob is één van de beste cameramannen ooit en één van de voornaamste redenen waarom de film er zo goed uitziet, is dat hij op het moment zelf goede keuzes maakte over waar hij de camera moest richten,” vervolgt hij.

“Hij is er ook in geslaagd om het ruwe gevoel van Staten Island waar we naar op zoek waren vast te leggen en dat alles, wonderbaarlijk genoeg, zonder de film minder grappig te maken.”

Bron: IndieWire