Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.01.2022

Joss Whedon doorbreekt stilte over Justice League-wangedragbeschuldigingen

door Vertigo

Joss Whedon heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van wangedrag tijdens de opnames van Justice League, waarvoor hij de oorspronkelijke regisseur Zack Snyder verving.

Whedon zou gedreigd hebben om de carrière van Wonder Woman-actrice Gal Gadot te kelderen, maar volgens de regisseur gaat het om een misverstand. “Ik bedreig geen mensen,” zegt hij. “Wie doet er nu zoiets?”

Volgens Whedon had Gadot hem niet goed begrepen. “Engels is niet haar moedertaal en ik heb de vervelende neiging om flamboyante taal te gebruiken,” voegt hij eraan toe.

Het incident draaide rond een element uit het script dat Gadot graag wilde veranderen. Toen ze Whedon erover aansprak, zei hij ‘Over mijn lijk’. “Toen werd me verteld dat ik iets zou gezegd hebben over haar lijk aan een treinspoor vastbinden,” zegt Whedon. Gadot heeft ondertussen gereageerd dat ze hem perfect begrepen had.

Verder heeft Whedon uitgelegd waarom de verhaallijn van Cyborg, vertolkt door Ray Fisher, grotendeels uit zijn versie van Justice League werd geknipt. Fisher betichtte de regisseur herhaaldelijk van ‘smerig’ en onprofessioneel’ gedrag.

“Cyborgs verhaallijn zat totaal niet logisch in elkaar,” zegt Whedon en vond bovendien dat Fisher niet kon acteren. Ook tijdens testvoorstellingen zou Cyborg ‘het slechtste personages uit de film’ zijn genoemd.

De regisseur zou uren met Fisher hebben gepraat over zijn kleinere rol en hun gesprekken zouden gemoedelijk zijn verlopen. Wat Whedon betreft, zijn Fishers beschuldigingen noch waar, noch de moeite waard om over te praten.. “Hij is naast een slechte acteur ook een kwaadaardige,” zegt hij.

In een reactie op Twitter noemt Fisher Whedons uitspraken ‘leugenachtig en belachelijk’.

Bron: The Playlist