Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.05.2020

Josh Trank reageert op negatieve Capone-recensies

door Vertigo

De eerste recensies van Josh Tranks biopic Capone met Tom Hardy in de hoofdrol zijn niet mals, maar de regisseur laat het niet aan zijn hart komen.

“Ik wil niet zeggen dat ik niet verrast was,” zegt hij. “Het was moeilijk om de reacties in te schatten omdat ik zelf enorm veel van de film houd en er heel trots op ben. Daar kan geen enkele reactie iets aan veranderen.”

de slechte recensies van zijn vorige langspeler Fantastic Four hem dan weer niet omdat hij naar eigen zeggen geen band had met de film en bij veel zaken niet betrokken was.

De Capone-recensies geven Trank daarentegen het gevoel dat hij goed bezig is. “Het is een expliciete en ongemakkelijke film en als je er kwaad door wordt, dan ben ik in mijn opdracht geslaagd.”

“Volgens mij is er ruimte voor vreemde, onaantrekkelijke films die lijken op een stuk uit een kunstgallerij dat je als het ware een trap in de ballen verkoopt en je doet nadenken,” vervolgt hij.

“Er is heel wat bizarre cinema en Capone is niet de bizarste film ter wereld, maar we hebben bepaalde keuzes gemaakt. Zo zijn er twee expliciete scènes waarin Tom in zijn broek kakt. Ik heb altijd geweten dat zoiets een hevige reactie zou uitlokken.”

Ook in de positieve recensies van zijn regiedebuut Chronicle kon Trank zich niet helemaal vinden. “Veel critici hadden het enkel over het idee van tieners die coole superkrachten krijgen, maar ik wilde het over kindermisbruik en pestgedrag hebben.”

Wat de toekomst betreft, sluit Trank niet uit dat hij nog eens een grote blockbuster maakt. “Als ik met een goede groep mensen zou kunnen samenwerken, zou ik niet weten waarom ik een voorstel van een grote studio zou afslaan. Ik heb het echter niet nodig.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: