Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2020

Josh Hartnett klaart Spider-Man-, Superman- en Batman-geruchten op

door Vertigo

Acteur Josh Hartnett zou op het hoogtepunt van zijn populariteit gepast hebben voor de rol van Peter Parker in Sam Raimi’s Spider-Man, Clark Kent in Bryan Singers Superman Returns en Bruce Wayne in Christopher Nolans Batman Begins.

Hartnett stond dankzij films als Michael Bays Pearl Harbor en Ridley Scotts Black Hawk Down enorm in de belangstelling, maar de geruchten blijken niet helemaal te kloppen.

“Ik heb niet gepast voor Spider-Man en ik weet niet waar dat vandaan komt,” zegt de acteur. “Wat Superman betreft, heb ik echter het aanbod laten liggen.”

“Op dat punt in mijn carrière werd ik vaak gevraagd om in dat soort films mee te spelen,” vervolgt hij. “Ik heb samengezeten met de regisseur, maar uiteindelijk was ik niet geïnteresseerd.”

“Als jonge man bevond ik mij in een heel bevoorrechte positie en die heb ik uitgespeeld om iets meer buiten de meanstream aan de slag te kunnen gaan,” zegt Hartnett die sindsdien vooral in indiefilms te zien was.

“Voor Batman heb ik noch auditie gedaan, noch een aanbod gekregen,” vervolgt hij. “Ik heb wel een gesprek gehad met Christopher Nolan. Volgens mij doet er heel wat foutieve informatie de ronde. Alles wat je zegt, wordt opgeblazen.”

Bron: Dark Horizons