Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2018

Johnny Depp openhartig over Fantastic Beasts-rol

door Vertigo

Ondanks de aanhoudende controverse rond de acteur zal Johnny Depp ook in de derde Fantastic Beasts-film zijn opwachting maken. Depp werd op het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them onthuld als het ware gezicht van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald en treedt in de sequel uit de schaduw.

“Ik heb enorm genoten,” zei de acteur over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. “De mogelijkheden in deze wereld zijn eindeloos en ik kreeg de kans om verschillende dingen uit te proberen. Grindelwald is een fascist, maar ik speelde hem als een gevoelige en bezorgde, maar manipulatieve en krachtige tovenaar. Ik kijk al uit naar het volgende deel waar we volgens mij halverwege 2019 mee van start gaan.”

Depp raakte ook de hetze rond zijn casting aan. De acteur wordt beschuldigd van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw Amber Heard, maar Harry Potter– en Fantastic Beasts-schrijfster J.K. Rowling nam het voor hem op.

“Eerlijk gezegd voelde ik er mij niet goed bij dat J.K. met de reacties van de buitenwereld moest omgaan,” zei Depp. “Ik blijf er echter bij dat ik valselijk beschuldigd werd. J.K. heeft de bewijzen ingekeken en daarom is ze mij blijven steunen. Ze gaat niet licht over de zaken en zou het niet voor mij hebben opgenomen als ze de waarheid niet kende.”

De tweede Fantastic Beasts-film kwam ook onder vuur te liggen toen in de eerste trailer niet over de homosekualiteit van Albus Dumbledore (Jude Law) gesproken werd. Hij en Grindelwald zouden in een ver verleden een relatie gehad hebben waardoor Dumbledore de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) inroept om hem in te rekenen.

“Het publiek moet in de eerste plaats een gevoel krijgen van Grindelwalds geaardheid,” zei Depp. “De situatie met  Dumbledore wordt er zo alleen maar intenser op. Grindelwald is jaloers op Scamander. Hij beschouwt hem als Dumbledore’s protégé en en daarom wil hij hem op een woeste manier voorgoed uitschakelen.”

Bron: Dark Horizons, EW