Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.05.2018

Johnny Depp aangeklaagd door ex-lijfwachten wegens achterstallig loon en contact met ‘illegale substanties’

door Vertigo

Na de beschuldigingen van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw Amber Heard krijgt Johnny Depp er nog een deuk in zijn imago bij. De acteur wordt voor het gerecht gedaagd door zijn twee voormalige lijfwachten. Hij zou de bodyguards nog achterstallig loon moeten betalen en hen verplicht hebben om te werken in gevaarlijke omstandigheden.

Eugene Arreola en Miguel Sanchez waren vijf jaar lang in dienst van de Hollywoodster. In 2016 trokken ze zelfs bij hem in als deel van zijn persoonlijk veiligheidsteam. Op dat moment ging het bergaf met Depp. “Hij voerde een aantal veranderingen door in zijn personeelsbeleid,” staat in de aanklacht te lezen, “met ernstige financiĆ«le gevolgen voor iedereen behalve hem.”

Depp zat reeds in een rechtszaak verwikkeld met zijn ex-managers omdat ze onzorgvuldig zouden omgesprongen zijn met zijn geld. Volgens de beschuldigden jaagde Depp de centen er vooral zelf door.

Voor Arreola en Sanchez kwam het erop neer dat ze geen overuren en pauzes werden uitbetaald. Ze mochten hun eet- en rustpauzes zelfs niet meer nemen. Ook werden ze als onafhankelijke medewerkers bestempeld, terwijl ze als bedienden werden aangenomen.

Bovendien werd van het duo meer verwacht dan wat tot hun taak als bodyguard behoorde. Zo moesten ze constant chauffeur spelen en soms met voertuigen rijden waarin zich illegale drugs bevonden. Daarbij werd hen gevraagd om op Depp en leden van zijn entourage te passen. Ze beschrijven een incident in een nachtclub waarbij ze Depp erop alert maakten dat hij drugs op zijn gezicht en lichaam had, terwijl ze probeerden te voorkomen dat iemand van de andere aanwezigen het zou zien.

Het werd nog gevaarlijker toen het hoofd van Depps beveiligingsteam met zijn geladen vuurwapen aan het spelen was en zich vervolgens per ongeluk in de voet schoot.

Sanchez was naast lijfwacht voor Depps kinderen op de duur ook de voornaamste verzorger van zijn jongste zoon, de 16-jarige John Christopher Depp III. Op de koop toe mocht Sanchez de kinderen niks weigeren en vreesde zijn job te verliezen als hij dat wel deed.

Uiteindelijk dienden hij en Arreola zelf hun ontslag in, ondanks dat ze graag voor Depp hebben gewerkt en de acteur niet slecht gezind zijn.

Bron: EW

Lees meer over: