Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2022

John Wick-regisseur greep naast Blade-reboot

door Vertigo

Recent stak John Wick-regisseur Chad Stahelski zijn bewondering voor de Marvel-films niet onder stoelen of banken. Hij zou dolgraag een film in dat universum regisseren. Blade, het personage waarmee hij het liefst aan de slag zou gaan, is hem voorlopig echter niet gegund.

“Marvel had een bijzonder grote invloed op mijn carrière”, onthult Stahelski. “Ik werkte namelijk vaak samen met Marvel-producer Kevin Feige voor second unit-opnames. Ik beschouw hem een beetje als een mentor. Hoewel ik hem maar een paar keer sprak, had hij een grote invloed op me.”

Feige vroeg Stahelski op een bepaald moment zelfs of hij zin had in een samenwerking. “Ik heb hem de waarheid verteld”, legt de regisseur uit. “Ik zei hem dat ik niet zeker wist of ik wel paste bij hun manier van films maken. Maar als ik één ding zou willen doen, dan is het Blade.”

Die droomjob kreeg Stahelski uiteindelijk niet. Voor de aankomende Blade-reboot met Mahershala Ali plaatste Marvel de relatief onbekende Bassam Tariq in de regiestoel.

Bron: Screen Rant