Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.03.2022

John Waters zou J.K. Rowling cancelen, maar Johnny Depp niet

door Vertigo

Legendarisch cultcineast John Waters (Hairspray) liet zich recent uit over de stand van zaken in het hedendaagse filmlandschap, cancelcultuur, Johnny Depp en J.K. Rowling.

De volgende generatie filmmakers is volgens Waters tevreden met grootschalige producties die niet dezelfde textuur hebben als zijn doe-het-zelf-films: “Ze willen naar een winkelcentrum gaan. Ze willen in gigantische zalen zitten. Ze willen cgi. Ik vind oubollige special effects veel leuker.”

Waters ziet cancelcultuur als een vorm van het soort censuur dat ook zijn films heeft geraakt: “Vroeger was het rechts dat mij wilden censureren. Dat is niet meer het geval. Ik word niet meer gecensureerd. Tenzij door jonge, woke liberalen. Ik probeer echter altijd humor te gebruiken om alles in perspectief te plaatsen, want ik stel voortdurend mijn eigen waarden in vraag: waarom is dit oké en dat niet? De enige manier om dat te doen is humor.”

“Bijna elke Hollywoodster zou met terugwerkend kracht gecanceld worden”, gaat Waters verder. Zelf zou hij Harry Potter-auteur J.K. Rowling willen cancelen voor haar aanhoudende transfobe uitspraken.”Ik zou een aantal mensen willen cancelen, maar dat zeg ik al lachend. Ik ga de lijst met elke gecancelde persoon niet afgaan, maar Johnny Depp heb ik nooit een vrouw slecht zien behandelen, en ik heb drugs met hem gedaan en ben dronken met hem geweest.”

Bron: IndieWire