Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.06.2018

John Lasseter vertrekt eind dit jaar bij Disney en Pixar

door Vertigo

Disney heeft een beslissing genomen omtrent John Lasseter, chief creative officer van Pixar en Disney Animation. Lasseter kwam vorig jaar in opspraak na beschuldigingen van seksuele intimidatie en nam een sabbatical van zes maanden. Deze zitten er ondertussen op en Lasseter zal tot het einde van het jaar als raadgever fungeren voor het bedrijf, waarna hij definitief zal opstappen.

“John had een opmerkelijke loopbaan bij Pixar en Disney Animation,” zei Disney-CEO Bob Iger in een persbericht. “Hij vond de animatie-industrie opnieuw uit, nam adembenemende risico’s en vertelde originele verhalen van hoge kwaliteit die de tand tes tijds zullen doorstaan. We zijn hem eeuwig dankbaar voor zijn bijdrages, waaronder een meesterlijk en opmerkelijke ommezwaai van Walt Disney Animation Studios. Een van Johns grootste prestaties is de samenstelling van een team uitstekende vertellers en vernieuwers met de visie en het talent om een nieuwe standaard voor animatie te zetten voor de komende generaties.”

“De laatste zes maanden heb ik de kans gekregen om mij te bezinnen over mijn leven, carrière en persoonlijke prioriteiten,” zei Lasseter zelf. “Hoewel ik toegewijd blijf aan animatie als kunstvorm en geïnspireerd blijf door het creatieve talent van Pixar en Disney, heb ik besloten dat het einde van dit jaar het goeie moment is om mij op nieuwe creatieve uitdagingen toe te leggen. Ik ben enorm trots op wat twee van de belangrijkste en vooraanstaandste animatiestudios hebben bereikt onder mijn leiderschap en ik ben dankbaar voor alle kansen die Disney mij heeft gegeven om mijn creatieve passies na te streven.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: