Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.01.2019

John Lasseter spreekt nieuwe collega’s toe over controversieel verleden

door Vertigo

John Lasseter werd onlangs aangesteld als het nieuwe hoofd van Skydance Animation. De benoeming van de voormalige Walt Disney Animation- en Pixar-baas kon op heel wat kritiek rekenen gezien zijn verleden van grensoverschrijdend gedrag.

Om de gemoederen te bedaren hield Skydance-CEO David Ellison een bijeenkomst waarin zijn personeel de kans kreeg om Lasseter aan de tand te voelen. Hij zou een aantal botte vragen, voornamelijk van jongere vrouwen, beantwoord hebben over hoe hij zich zal gedragen op de werkvloer.

“Het spijt mij dat ik vrouwen onveilig of niet gerespecteerd heb doen voelen,” zei Lasseter tegen zijn nieuwe collega’s. “Ik ga de rest van mijn leven blijven proberen om te bewijzen dat ik gegroeid ben en bijgeleerd heb. Mijn bedoeling is een animatiestudio uitbouwen die op gelijkheid, veiligheid en wederzijds respect berust.”

Mirielle Soria, de bazin van Paramount Animation, was razend toen Lasseter aangenomen werd en beëindigde haar samenwerking met Skydance aan de geplande animatiefilm Luck.

Ook de Time’s Up-beweging was niet te spreken over Lasseters nieuwe, hooggeplaatste functie. “Het systeem waarbij machtige mannen straffeloos kunnen doen wat ze willen wordt hiermee in de hand gewerkt,” klonk het.

Bron: /Film

Lees meer over: