Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.06.2021

John Krasinski licht levensgevaarlijke A Quiet Place Part II-stunt toe

door Vertigo

Regisseur John Krasinski heeft tekst en uitleg gegeven bij een levensgevaarlijke stunt uit de openingsscène van A Quiet Place Part II, waarvan een fragment te zien is in de trailers.

Het gaat om een moment waarop Evelyn Abbott (Emily Blunt) in de auto zit met haar kinderen Regan (Millicent Simmonds) en Marcus (Noah Jupe) en in achteruit moet wegrijden om een botsing met een bus en een van de monsters uit de film te vermijden.

Krasinski onthult dat Blunt zelf achter het stuur zat en er echt een bus aan 64 kilometer per uur op haar afkwam. “Ik denk dat ik mijn huwelijk op het spel gezet heb,” zegt Krasinski, die met Blunt getrouwd is, in de podcast ReelBlend.

“Toen ik Emily uitlegde wat er tijdens de scène allemaal zou gebeuren, keek ze bedrukt en vroeg ze: ‘Dat meen je toch niet?'” vervolgt hij.

Krasinski stelde voor om alles eerst eens stap voor stap te overlopen, maar Blunt weigerde. “Ze wilde meteen beginnen met filmen,” zegt Krasinski. “Ze is geweldig.”

“De take die je ziet in de film is de eerste. Haar reacties zoals ‘Jesus Christ‘ en ‘Oh my God. Oh my God.’ zijn echt omdat ze geen idee had wat er zou gebeuren. Het leek wel de beste achtbaanrit van haar leven.”

Krasinski voegt eraan toe dat ook Simmonds en Jupe zich in de wagen bevonden. “We werkten niet met stunt doubles en dus moest ik hun ouders beloven dat de opnames veilig zouden verlopen en dat zowel de studio als het stuntteam hun zegen hadden gegeven. We installeerden speciale remmen in de bus zodat hij heel snel tot stilstand kon gebracht worden.”

Bron: IndieWire