Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.02.2020

John Krasinski & Emily Blunt teasen A Quiet Place-sequel

door Vertigo

Na het box-officesucces van de horrorfilm A Quiet Place stond Paramount Pictures te trappelen voor een vervolg. Noch regisseur- scenarist John Krasinski, noch hoofdrolspeelster Emily Blunt waren daar aanvankelijk voor te vinden.

“De eerste film was een liefdesbrief aan onze twee kinderen,” zegt Krasinski die getrouwd is met Blunt. “Ik begreep dat de studio om financiële redenen een sequel wilde maken, maar ik wilde niet betrokken zijn bij iets dat zou gezien worden als geldklopperij.”

Hoewel de studio samenzat met andere filmmakers, vroegen de producenten aan Krasinski om op zijn minst een idee voor een sequel neer te pennen. “Zo hebben ze mij als Jedi gemanipuleerd om de film toch te regisseren,” zegt hij.

Volgens Blunt was het concept voor het vervolg zo goed dat ze wel moesten toezeggen. “We zullen het origineel nooit kunnen evenaren, maar de film speelt zich af in een grotere wereld.”

“In meeste sequels betreedt de held of de slechterik een nieuwe wereld, maar voor ons geld het omgekeerde,” vervolgt ze. “We hebben een geweldige wereld waar je om het even welke held en slechterik in kan droppen.”

A Quiet Place: Part II introduceert twee nieuwkomers (Cillian Murphy en Djimon Hounsou). Murphy’s personage ging volledig anders om met de initiële aanval van monsters aangetrokken tot geluid dan het gezin rond Blunt, Millicent Simmonds en Noah Jupe.

“Het gezin heeft elkaar, een manier van leven en bovenal liefde,” zegt Krasinski. “Als je alleen bent en het negatieve effect van de wereld hebt gezien, verlies je de hoop. Hij is een overlever van de zuiverste graad en dat neemt donkere vormen aan.”

Hounsou’s personage bracht het er dan weer iets beter van af. Hoe dan ook moet Blunts personage zich de vraag stellen hoe ver ze wil gaan om haar naasten bij te staan. “Verdeeldheid op wereldwijde schaal is een heel actueel onderwerp,” zegt de actrice.

Tot slot wordt er nog niet gepraat over een mogelijke threequel aangezien Krasinski druk bezig is met de sequel af te werken. “Ik hoop dat de fans hem zo goed vinden als ik en dat hij een antwoord geeft op de vraag waarom we een sequel gemaakt hebben,” zegt hij.

Bekijk enkele nieuwe kiekjes van de film hieronder:

Bron: EW