Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.07.2015

John Green reageert op interviewincident Cara Delevingne

door Jimmy Van der Velde

Paper Towns-ster Cara Delevingne belandde in een kleine mediastorm deze week. Het begon woensdag met een interview in een Amerikaanse ochtendshow dat misliep toen de actrice de vragen van de presentators sarcastisch beantwoordde. Ze werd berispt voor haar ogenschijnlijk gemis aan enthousiasme en kreeg uiteindelijk te horen dat ze best een dutje zou doen of een Red Bull zou drinken.

Delevingne reageerde later op het vreemde gesprek via Twitter met enkele duidelijke tweets.

Paper Towns-schrijver John Green sprong via een essay in de bres voor het voormalige Chanel-model. Hij schrijft dat hij het opvallend vindt dat men Delevingne steevast vraagt of ze zijn boek heeft gelezen. “Aan hoofdacteur Nat Wolff vraagt men steeds wanneer hij het las, aan Cara steeds of ze het wel heeft gelezen. Voor alle duidelijkheid: ze heeft het meerdere keren gelezen.”

Daarnaast noemt hij de promotiemarathon voor de release van een film geestdodend.  “Tv-makers verwachten dat je jezelf blootgeeft. Op zo’n momenten zetten velen een masker op. Cara weigerde echter te antwoorden als een robot. Ik vind dat niet arrogant maar bewonderenswaardig. Ze is er niet om jouw nieuwsstroom te voeden en dat maakt haar zo f*cking interessant.”

Delevingne heeft Green al overvloedig bedankt voor de mooie woorden.

Bron: Variety

@TheJimeister