Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.04.2019

Jon Favreau legt uit hoe The Lion King-update tot stand kwam

door Vertigo

Jon Favreau’s The Lion King is in tegenstelling tot andere remakes van Disney-klassiekers geen live-action-prent. De film kwam namelijk volledig tot stand op een virtuele set. Door een virtual reality-bril op te zetten konden Favreau & co. zich in de savanne wanen en zo hun camerastandpunten- en bewegingen kiezen.

Volgens Favreau is The Lion King de beste van alle Disney-remakes tot nu toe en voelt hij anders aan dan zijn vorige Disney-film The Jungle Book omdat er geen fysieke elementen of camera’s aan te pas kwamen.

“Het voelt aan alsof we een historisch monument restaureren,” zei hij. “De vraag was hoe we het origineel konden updaten zonder aan zijn persoonlijkheid te raken en het antwoord was volgens mij deze technologie.”

“We wilden een animatieprent maken die aanvoelt als een live-action-film,” vervolgde hij. “De manier waarop alles in beeld wordt gebracht en gemonteerd, is verwant aan traditonele cinema.”

Om de dieren tot leven te wekken, speelden de stemacteurs eerst alle scènes na op een podium. Vervolgens werden hun gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal omgezet in dierlijke equivalenten. “Wat een mens doet met zijn gezicht, doet een leeuw mogelijk met zijn hele lijf,” zei Favreau.

Uiteindelijk hoopt hij vooral dat mensen van de film genieten. “We hopen dat ze zich niks aantrekken van het proces dat erachter zit,” zei hij, “en dat de film anders maar even aangrijpend overkomt als één met echte dieren en echte camera’s.”

Bekijk hieronder enkele nieuwe beelden uit de film:

Bron: The Playlist, EW, EW

Lees meer over: