Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.08.2018

John C. Reilly onthult waarom we niet op een Step Brothers-sequel moeten rekenen

door Vertigo

Step Brothers-acteurs Will Ferrell en John C. Reilly verschijnen binnenkort terug zij aan zij in Holmes & Watson, een komische kijk op het beroemde detectiveduo. Een sequel op Adam McKays Step Brothers zit er echter niet meteen aan te komen, ook al wordt Reilly er naar eigen zeggen elke dag over aangesproken op straat.

“Er wordt al over gepraat sinds de release van de eerste film,” zei hij. “Sequels zijn voor meeste artiesten echter niet zo’n aantrekkelijk gegeven. Fans zijn anders. Als je graag pizza lust, wil je meer pizza. Ik begrijp dat mensen het een heel goed idee vinden, maar er staat niks in de steigers.”

Nochtans kwamen Ferrell en McKay ooit op de proppen met een nieuw verhaal waarin de twee stiefbroers tegelijk met hun ouders in pensioen probeerden gaan. “Door de jaren heen hebben we een aantal goeie ideeën gehad,” zei Reilly. “Ik hoop dat ik niet te oud word om een vervolg te maken. Het zou echt zielig zijn als we er op 60-jarige leeftijd aan begonnen.”

Reilly denkt te weten waarom de film zo populair blijft. “Hij is heel grappig en toegankelijk, maar gaat in essentie over heel echte familieproblemen,” zei hij. “Dat maakt hem op één of andere manier subversief. Hij blijft hangen. Toen we hem maakten, gingen we er echt voor. We wilden mensen niet alleen aan het lachen brengen, maar weergeven hoe het zou zijn om op je veertigste nog bij je ouders te wonen.”

Bron: IndieWire