Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.09.2022

John Boyega heeft idee voor vervolg op The Woman King

door Vertigo

Na een bemoedigend openingsweekend en uitstekende recensies is er nu al sprake van een vervolg op The Woman King. Ook actrice Thuso Mbedu sluit dat niet uit. Meer zelfs, ze onthult dat collega-acteur John Boyega daarvoor een idee heeft dat te goed is om nee tegen te zeggen.

“Ik stuurde regisseur Gina Prince-Bythewood er een paar dagen geleden nog een berichtje over”, verklaart Mbedu. “Gina gelooft niet in sequels, maar het idee van John was zo goed! Toen ik het aan haar vertelde, zei ze meteen dat het wel eens kon werken.”

Volgens de actrice wil Boyega het personage van de koning van Dahomey verder uitdiepen. Daarbij zou het personage meer als een slechterik voorgesteld worden dan als een koning die door iedereen aanbeden wordt.

Het leidde ertoe dat Prince-Bythewood de actrice begon bestoken met bijkomende idee├źn. “Het bleef maar doorgaan”, zegt Mbedu. “Ik moest haar zeggen: ‘Gina, ga naar bed!’ Maar ze weigerde te stoppen omdat het idee bleef groeien in haar hoofd. Of er ooit echt een vervolg komt. Dat zullen we zien. Dat hangt van studio Sony af.”

Bron: Variety