Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2021

Joel Kinnaman blikt terug op Suicide Squad en vooruit naar The Suicide Squad

door Vertigo

Joel Kinnaman vertolkte kolonel Rick Flag in David Ayers Suicide Squad en hoopt dat Ayer net als Justice League-regisseur Zack Snyder de kans krijgt om een director’s cut te maken.

“Het is altijd jammer wanneer de visie van de regisseur niet op het grote scherm te zien is,” zegt Kinnaman. “Uiteraard moet je altijd compromissen sluiten, maar hoe groter het budget, hoe groter de compromissen.”

“Ik ben er zeker van dat de director’s cut veel interessanter zou zijn dan de bioscoopversie,” vervolgt hij. “Davids aanpak van de Joker was heel interessant, maar dat kwam in de bioscoopversie niet echt uit de verf.”

Kinnaman zal opnieuw te zien zijn als Flag in James Gunns The Suicide Squad en zegt dat het een volledig andere film dan Suicide Squad wordt.

“We zijn met een schone lei begonnen,” zegt Kinnaman. “The Suicide Squad voelt niet als een sequel, maar meer als een kruising tussen een sequel en een reboot.”

“Ik denk niet dat James Gunn ook maar iets aan zijn visie heeft moeten wijzigen,” vervolgt hij. “Hij mocht honderd procent zijn zin doen.”

Volgens Kinnaman is The Suicide Squad de duurste R-rated-film ooit. “Hij is heel expliciet en onnozel, en een mix van kinderachtige humor, diepzinnige en ontroerende momenten en extreem geweld,” voegt hij eraan toe. “De personages zijn stuk voor stuk over the top.”

Bron: The Playlist