Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.10.2019

Joel Edgerton heeft spijt van Boy Erased-bioscooprelease

door Vertigo

Acteur Joel Edgerton ontpopte zich tot regisseur met de films The Gift en Boy Erased. Beide werden in de bioscoop uitgebracht, maar Edgertons rol in de Netflix-film The King heeft hem aan het denken gezet.

Boy Erased, waarin een jongen door zijn ouders verplicht wordt therapie te volgen voor zijn homoseksualiteit, flopte namelijk aan de box-office en Edgerton vraagt zich af of hij niet beter met Netflix in zee was gegaan.

“We hebben er lang over gedebatteerd,” zegt hij. “De distributeur Focus Features heeft ervaring met LGTBQ-films dankzij Brokeback Mountain en Milk en daarom dachten we dat we bij hen in goeie handen waren.”

“Bovendien wilde we in dialoog treden met het publiek via vraag- en antwoordsessies,” vervolgt hij, “maar we beseften niet dat we op een streamingplatform meteen de hele wereld tegelijkertijd konden bereiken.”

“In plaats daarvan kregen we te horen dat mensen de film niet konden zien omdat hij in hun land nog niet uit was of omdat de dichtstbijzijnde bioscoop die hem vertoonde veel te ver lag,” zegt hij. “Dat vond ik heel jammer.”

“We waren allemaal zo trots op de film en de mogelijkheid om levens te veranderen,” besluit hij, “en ik wou dat we hem gewoon op een streamingplatform gegooid hadden.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: