Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.06.2021

Joaquin Phoenix en Rooney Mara delen weer het scherm in nieuwe Lynne Ramsay

door Vertigo

Na Her, Mary Magdalene en Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot gaan Joaquin Phoenix en Rooney Mara, die in het echte leven getrouwd zijn, opnieuw het scherm delen in Polaris van regisseuse Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin).

Zij werkte eerder samen met Phoenix aan You Were Never Really Here. “Joaquin is gek, maar de beste acteur die ik ooit heb ontmoet,” zegt de regisseuse. “Alles wat hij doet op de set heeft een reden.”

Polaris is gebaseerd op een origineel idee, maar meer details zijn er voorlopig niet bekend. Het is ook onduidelijk wanneer de opnames van start zullen gaan, aangezien Phoenix, Mara en Ramsay een drukke agenda hebben.

Phoenix gaat namelijk eerst meespelen in Disappointment Blvd. van Hereditary– en Midsommar-regisseur Ari Aster en in de Napoleon-film Kitbag van Ridley Scott.

Mara is op haar beurt gecast in Women Talking van Sarah Polley (Away from Her) en Ramsay plant een verfilming van Stephen Kings The Girl Who Loved Tom Gordon en een bewerking van een roman van Margaret Atwood, de schrijfster van The Handmaid’s Tale.

Bron: The Film Stage