Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.05.2018

Jim Carrey pakt opnieuw uit met politiek schilderij

door Vertigo

Jim Carrey heeft nog maar eens in zijn verfpotten geroerd voor een nieuw hekelend portret van Amerikaanse politici. Ditmaal is niet president Donald Trump het mikpunt van de spot, maar wel zijn Republikeinse partijgenoten Devin Nunes, Mitch McConnell en Paul Ryan.

“Elke morgen bij het ontbijt maakt Donald Trump boterhammen voor de Republikeinse Partij,” schreef Carrey erbij. “De gretige Devin Nunes heeft de zijne als eerste op en vraagt altijd bij!”

In het verleden kwam Carrey onder vuur te liggen voor de manier waarop hij de perschef van het Witte Huis Sarah Huckabee Sanders had afgeschilderd. Haar vader Mike Huckabee noemde de acteur een “zielige pestkop”, “sexist”, “racist” en “hater”.

Carrey reageerde met de vrolijke woorden: “Ik ben zo blij met de reacties op mijn tekeningetjes,” zei hij. “De bedoeling van een politieke cartoon is tegen de schenen schoppen van mensen die hun macht misbruiken of dergelijk machtsmisbruik in de hand werken.”

“Deze regering heeft van in het begin gelogen tegen het Amerikaanse volk, rooft het land leeg en lapt onze waarden aan hun laars. Al wie onze schandalige gangster van een president beschermt is niet beter dan iemand die een melanoom bedekt met make-up en de patiënt vertelt dat alles OK is. Ben ik een monster? Zeker en vast!”

Bron: IndieWire

Lees meer over: