Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.08.2021

Jessica Chastain hield huidschade over aan transformatie in tv-predikante

door Vertigo

Jessica Chastain onderging een ingrijpende transformatie voor haar rol als tv-predikante Tammy Faye in het waargebeurde drama The Eyes of Tammy Faye en zegt dat ze er permanente huidschade aan overhield.

De actrice eet naar eigen zeggen heel gezond en verzorgt haar huid, maar de make-up en protheses waren heel zwaar waren en rekten haar huid uit. “Toen ik eindelijk alles verwijderde, leek ik wel 50,” grapt ze.

Chastain voegt eraan toe dat ze het niet erg vindt omdat ze het voor de kunst deed. Toch was ze overstuur wanneer ze voor het eerst in Tammy Faye werd getransformeerd.

“Mensen denken dat het gemakkelijker is om op die manier iemand te vertolken, maar dat is niet zo,” zegt de actrice. “Je moet ervoor zorgen dat de make-up niet je performance wordt.”

“Tammy Faye was heel emotioneel en ik was bang dat ik geen emoties zou kunnen tonen onder al die lagen make-up,” vervolgt ze. “Ik vroeg me af of ik mensen zou kunnen zien en me vrij zou voelen. Ik moest eraan wennen.”

Voor die eerste test zat Chastain zevenenhalf uur in de make-upstoel. Achteraf was ze in paniek en kreeg ze het op sommige momenten plots heel warm. Ze had ook geen energie meer toen ze op de set aankwam, terwijl de echte Fay net heel energiek was.

“Het was alsof ik elke dag een langeafstandsvlucht nam,” zegt Chastain. “Omdat het zevenenhalf uur duurt om de make-up aan te brengen, duurt het ook minstens twee uur om ze weer te verwijderen. Ik was bezorgd om mijn bloedsomloop. Bovendien werd de make-up zwaarder naarmate Tammy ouder wordt in de film.”

Bron: THR