Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.09.2021

Jessica Chastain blikt terug op schurkenrol in X-Men-film Dark Phoenix

door Vertigo

Jessica Chastain heeft teruggeblikt op haar rol als de schurk Vuk in Simon Kinbergs verguisde X-Men-film Dark Phoenix. De actrice zegt dat haar ervaring helemaal anders was dan die van haar goede vriend en Scenes from a Marriage-tegenspeler Oscar Isaac, die de slechterik speelde in X-Men: Apocalypse.

Isaac zei in het verleden dat de opnames van X-Men: Apocalypse heel onaangenaam waren door de ettelijke lagen make-up en het loodzware kostuum dat hij moest dragen. Chastain was vooral in de war door de overname van 20th Century Fox door Disney, die kort voor de bioscooprelease van Dark Phoenix rond was.

“De studio werd op een gegeven moment overgenomen en ik wist niet eens wat de naam van mijn personage was tot ik de film zag,” zegt Chastain in de podcast Happy Sad Confused. “Ik begreep er niets van.”

Ze noemt het echter een ‘interessante’ ervaring en prijst Kinberg, met wie ze opnieuw samenwerkte aan de actiefilm The 355. “Hij is een ongelooflijke persoon en ik hou van hem,” zegt ze.

Chastain sloeg eerder de rol van Maya Hansen in Iron Man 3 af, die uiteindelijk naar Rebecca Hall ging, en wil enkel nog in een superheldenfilm meedoen als slechterik. “Ik wil geen superheld spelen omdat je dan aan tien films en een tienjarig contract vasthangt,” zegt ze.

Bron: The Playlist