Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2019

Jesse Eisenberg geïnteresseerd in mogelijk The Social Network-vervolg

door Vertigo

Scenarist Aaron Sorkin toonde onlangs interesse in een vervolg op The Social Network, maar hoofdrolspeler Jesse Eisenberg is naar eigen zeggen nog niet benaderd.

“Ik heb er alleen nog maar over gehoord in interviews,” zegt de acteur. “Aangezien ik nooit mijn naam googel, is dat de enige manier waarop ik nieuws over mijn toekomstige projecten te weten kom.”

Eisenberg zou alvast graag een comeback maken als Facebook-CEO Mark Zuckerberg. “Een goeie rol hebben in een populaire film is zeldzaam,” zegt hij. “Ik kreeg de kans om een op een grote schaal een complex personage te spelen, zoals je ze normaal alleen in het theater of in een arthousefilm ziet.”

Sorkin zal zich mogen haasten, aangezien Avengers: Endgame-scenaristen Christoher Markus en Stephen McFeely aan een film over het schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook bezig zijn. In de afloop daarvan moest Zuckerberg voor het Amerikaanse Congres verschijnen om het datalek te verklaren.

De CEO maakte daarbij een ongemakkelijke indruk en dat neemt Eisenberg hem niet kwalijk. “Je zou kunnen zeggen dat zich natuurlijk gedragen in zo’n situatie pas onnatuurlijk zou zijn, aangezien het om zo’n bizarre situatie gaat. Ik lig echter niet wakker van de controverse, aangezien ik niet op Facebook zit.”

Bron: IndieWire