Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.11.2021

Jeremy Renner openhartig over Hawkeye-toekomst

door Vertigo

Jeremy Renner is binnenkort te zien als Clint Barton alias Hawkeye in de gelijknamige serie op Disney+ en is nog niet van plan om afscheid te nemen van het MCU.

“Ik denk dat ik het personage nog tien jaar in leven kan houden tot het kostuum me niet meer past,” zegt Renner en voegt eraan toe dat hij ook niet onmiddellijk met pensioen gaat. “Ik blijf acteren tot niemand me nog aan het werk wil zien.”

In Hawkeye zal het hoofdpersonage net zoals in de comics last hebben van gehoorverlies en daar kon Renner zich in inleven. “Ik ben zelf hardhorend,” zegt hij. “We hebben een manier gevonden om te tonen hoe Hawkeyes gehoorverlies zijn leven beïnvloed. Het maakt hem ook kwetsbaar.”

Volgens Renner is Hawkeye door zijn beperking gelinkt aan andere personages in de serie, zowel op positieve als negatieve manieren. Waarschijnlijk doelt hij onder meer op Echo, een dove superheldin die in Hawkeye wordt geïntroduceerd en vervolgens haar eigen soloreeks krijgt.

“Het is een heel interessant onderwerp,” zegt de acteur. “Soms is Hawkeyes gehoorverlies een obstakel en soms is het een aanwinst.”

Bekijk enkele fragmenten uit Hawkeye hieronder:

Bron: The Playlist, /Film

Lees meer over: