Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.11.2016

Jennifer Lawrence schrijft open brief aan Amerika na Trump-overwinning

door Vertigo

De reacties op Donald Trumps verkiezing als volgende president van de Verenigde Staten blijven maar komen. Oscarwinnares Jennifer Lawrence schreef intussen een open brief naar aanleiding van zijn overwinning.

Daarin staat te lezen dat ook zij met heel wat vragen zit over hoe het nu verder moet. De schuld doorschuiven of protesteren heeft geen zin. Er moet nagedacht worden over wat er fout is gegaan en hoe dat in de toekomst vermeden kan worden.

Een betere toekomst begint eerst en vooral bij jezelf volgens de Hunger Games-actrice. Als je bezorgt bent om de planeet, doe er dan alles aan om ze te beschermen. Ben je tegen racisme, heb je medemens dan meer lief dan ooit tevoren. Wil je niet dat de grenzen sluiten, kom dan samen en ga in opstand.

Ook vrouwen die denken nooit het glazen plafond te zullen doorbreken, mogen de hoop niet opgeven volgens Lawrence. Die hoop heeft een stevige deuk gekregen door het verlies van Hillary Clinton, maar de harde werkster blijft een bron van inspiratie.

De verkiezingsuitslag moet het vuur aanwakkeren bij iedereen die zich verkeerd behandeld voelt. Immigranten, niet-blanken, mensen uit de LGBT-gemeenschap en vrouwen, voor al deze mensen heeft Lawrence een duidelijke boodschap: “Don’t be afraid, be loud!

Bron: Broadly