Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.02.2018

Jennifer Lawrence reageert furieus op jurkheisa

door Vertigo

Blijkbaar is er wat controverse ontstaan rond een jurk die Jennifer Lawrence droeg tijdens een fotomoment ter promotie van Red Sparrow. De cast verzamelde zich op een Londens dak voor enkele foto’s en terwijl de meesten meerdere lagen aanhadden, droeg Lawrence een laag uitgesneden jurk.

Critici zagen daar een voorbeeld van seksisme in en konden niet begrijpen waarom zij de kou moest trotseren terwijl de mannelijke castleden wel warm gekleed waren. Lawrence reageerde in een Facebookpost al op de kritiek:

“Wow, ik weet niet waar deze controverse vandaan komt. Dit is niet alleen compleet belachelijk, maar ook erg beledigend. Die Versacejurk was prachtig, denk je dat ik die zomaar ga bedekken met een jas en een sjaal? Ik stond vijf minuten buiten, maar had desnoods in de sneeuw gestaan met die jurk. Ik hou van mode en dit was mijn eigen keuze.” ”

“Deze kritiek is seksistisch, belachelijk en allesbehalve feministisch,” gaat Lawrence verder. “Overreageren op alles wat iemand zegt of doet en dwaze controverses zoals deze creëren, helpt ons niet vooruit. Het zorgt enkel voor een afleiding van de echte problemen. Herpak jullie, mensen. Alles wat jullie mij zien dragen, is mijn eigen keuze. Als ik het kou wil hebben, dan is dat ook mijn keuze.”

Wow. I don't really know where to get started on this "Jennifer Lawrence wearing a revealing dress in the cold"…

Geplaatst door Jennifer Lawrence op woensdag 21 februari 2018

Bron: EW,

Lees meer over: