Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2021

Jennifer Lawrence openhartig over lager Don’t Look Up Up-loon dan Leonardo DiCaprio

door Vertigo

Hoewel Adam McKays Don’t Look Up over twee astronomen (Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio) gaat, kreeg Lawrence top billing: haar naam verschijnt net iets vroeger in de begingeneriek dan die van DiCaprio en daar heeft de actrice zelf voor gezorgd.

“Ik stond bovenaan op de call sheet,” zegt Lawrence, een verwijzing naar de veranderlijke lijst van cast- en crewleden die per draaidag moeten aanwezig zijn. “Ik vond dat de begingeneriek dat moest reflecteren.”

Toch verdiende Lawrence minder dan DiCaprio. Zij werd 25 miljoen dollar betaald en hij 30 miljoen dollar. Dat vind de actrice echter logisch. “Leo zorgt voor meer bioscoopbezoekers dan ik,” zegt ze. “Ik ben heel blij met mijn deal en voel me gezegend.”

“In andere gevallen heb ik – waarschijnlijk net zoals andere werkende vrouwen – al gemerkt dat het heel ongemakkelijk is om naar gelijke verloning te informeren,” vervolgt ze. “En als je iets dat ongelijk lijkt in vraag stelt, krijg je te horen dat het niets met genderongelijkheid te maken heeft, maar de exacte reden kan men niet je niet geven.”

Bron: IndieWire