Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.10.2020

Jennifer Lawrence blikt terug op beruchte Oscar-val

door Vertigo

Jennifer Lawrence heeft teruggeblikt op het beruchte moment waarop ze struikelde en viel wanneer ze haar Oscar voor Silver Linings Playbook in ontvangst ging nemen.

“Ik was heel zenuwachtig, maar ik was er klaar voor,” zegt ze. “Omdat ik niet wilde erkennen dat ik kans maakte om te winnen, had ik geen speech geschreven. Alles dat ik wilde zeggen, zat echter in mijn hoofd.”

“Toen ze mijn naam afriepen, was ik uitgelaten en in shock,” vervolgt ze. “Daarna ben ik echter gevallen en meteen alles vergeten. Nu is het een leuke herinnering, maar het heeft heel lang gevoelig gelegen.”

Bovendien werd Lawrence door CNN-nieuwsanker Anderson Cooper beschuldigd van haar val in scène te zetten. “Dat kwam heel hard aan omdat het een vreselijk vernederende ervaring was,” zeg Lawrence.

Lawrence liep Cooper later tegen het lijf op een kerstfeestje en gaf hem de volle laag. “Ik vroeg hem of hij ooit al een trap had proberen opgaan met een baljurk,” zegt ze. “Hij verontschuldigde zich meteen en nu zijn we goede vrienden.”

Bron: IndieWire