Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.10.2015

Jennifer Lawrence mogelijk in volgende Darren Aronofsky

door Jimmy Van der Velde

Jennifer Lawrence is in talks om de cast van de nieuwe film van Black Swan-regisseur Darren Aronofsky te vervoegen. De titel van het indie-project en waar de film over gaat, zijn nog onbekend.

Er is ook minder leuk nieuws, want de populaire actrice zal dan toch niet de hoofdrol vertolken in Richard Linklaters romantische dramedy The Rosie Project. J-Law bedankte recent ook al voor een rol in The Glass Castle.

Als één van de meest gevraagde actrices van het moment heeft Lawrence keuze genoeg. Het The Hunger Games-avontuur is achter de rug en er is ook een einde gekomen aan haar X-Men-contract. Momenteel staat ze nog op de set van de scifi-romance Passengers, maar komend voorjaar biedt haar agenda de ruimte om nieuwe projecten in te plannen.

Lawrence kwam deze week ook op een andere manier in het nieuws. Ze schreef namelijk een open brief over de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood. Daarin pent ze dat ze niet kwaad was op Sony toen ze ontdekte dat ze minder werd betaald dan haar mannelijke American Hustle-collega’s, maar dat ze vooral kwaad was op zichzelf omdat ze niet beter had onderhandeld met de studio. De reden waarom ze niet onmiddellijk om meer geld vraagt, is de angst om als “moeilijk” beschouwd te worden in Tinseltown.

Ze stelt zichzelf in de brief ook de vraag of ze haar mening nog kan geven zonder mannen te beledigen. “Ik ben het beu om een schattige manier te zoeken om dingen te zeggen. Fuck that.

Bron: THR & Variety

@TheJimeister