Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.07.2019

Jeff Goldblum wil met Claire Denis samenwerken

door Vertigo

Jeff Goldblum dook in de voorbije jaren op in de blockbusters Thor: Ragnarok en Jurassic World: Fallen Kingdom. Door dergelijke grote projecten kan hij het zich veroorloven om tussendoor in riskantere films mee te spelen zoals The Mountain, waarin hij een lobotomie-expert vertolkt.

“Momenteel bevind ik mij in een positie om kieskeurig te zijn,” zegt hij, “en dingen te proberen waar ik opgewonden van wordt. Anders kan ik even goed thuis blijven met de kinderen.”

“Ik focus mij niet echt op wat iemand van mij verwacht,” vervolgt hij, “maar volg mijn eigen instinct en drang om beter te worden. Het idee van met avontuurlijke artiesten samen te werken, spreekt mij aan.”

The Mountain-regisseur Rick Alverson suggereerde tijdens de opnames enkele filmmakers die Goldblum eens kon contacteren. Op het lijstje staan onder meer Lynne Ramsay, Bruno Dumont, Michael Haneke en Claire Denis.

Na het bekijken van Trouble Every Day en White Material van die laatste was hij helemaal verkocht. ‘Ik moet en zal met haar samenwerken. Maar eerst: haar contacteren.’

Bron: IndieWire

Lees meer over: