Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.02.2019

Jason Reitman verduidelijkt controversiële Ghostbusters-quote

door Vertigo

Regisseur Jason Reitman ligt onder vuur omwille van een uitspraak over de nieuwe Ghostbusters-film. Hij zei dat hij de film wou teruggeven aan de fans en dat zagen sommigen als een uithaal naar Paul Feigs Ghostbusters uit 2016.

Talrijke fans van het origineel namen aanstoot aan de vrouwelijke reboot en pestten onder meer actrice Leslie Jones genadeloos op Twitter. Dat Reitman uitgerekend hen zou willen bedienen, schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Reitman heeft zich inmiddels verduidelijkt. “Ik heb alleen maar bewondering voor Paul, Leslie en haar collega’s Kate McKinnon, Melissa McCarthy en Kristen Wigg en hun moed,” tweette hij. “Ze hebben het Ghostbusters-universum verruimd en leverden een geweldige film af.”

Feig heeft het voor Reitman opgenomen en schreef: “Jason heeft mij gesteund toen ik nog geen films van de grond kon krijgen. Hij heeft mij altijd hoffelijk behandeld en was een voorstander van Ghostbusters: Answer the Call. Ik kan niet wachten om te zien wat hij met de franchise doet.”

Bron: IndieWire