Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.06.2020

Jason Reitman maakt The Princess Bride-remake in quarantaine

door Vertigo

Jason Reitman heeft in quarantaine een remake gemaakt van The Princess Bride die vanaf maandag 29 juni gedurende twee weken in stukjes zal te zien zijn op de streamingdienst Quibi.

De bedoeling is om geld in te zamelen voor World Central Kitchen, een liefdadigheidsinstelling die restaurants betaalt om maaltijden te bereiden voor mensen die het niet breed hebben.

Reitman verzamelde alvast een indrukwekkende cast met onder meer Hugh Jackman, J.K. Simmons, Andy Serkis, Elijah Wood, Dave Bautista, Taika Waititi, Jon Hamm, Zazie Beetz en Josh Gad. Ook The Princess Bride-regisseur Rob Reiner en Reitman zelf doen mee.

Alle personages worden gespeeld door meerdere acteurs. Zo wordt Westley vertolkt door onder meer Chris Pine en Jack Black, Inigo Montoya door onder meer Diego Luna en Pedro Pascal en Princess Buttercup door onder meer Jennifer Garner en Tiffany Haddish.

De opnames vonden plaats bij de acteurs thuis met weinig tot geen regieaanwijzingen en zelfgemaakte kostuums en rekwisieten. Voor de scènes met stunts en grote mensenmassa’s maakte Reitman gebruik van Lego-figuurtjes.

Verder gaf hij de romantische scènes tussen Westley en Princess Buttercup aan koppels die samenwonen, zoals Sam Rockwell en Leslie Bibb en Sophie Turner en Joe Jonas, en teaset hij dat een Oscarwinnende acteur de beroemde Inigo Montoya-speech zal geven.

Bron: Vanity Fair