Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.02.2021

Jared Leto blikt terug op Blade Runner 2049

door Vertigo

Jared Leto heeft in een filmpje van het mannenblad GQ teruggeblikt op enkele van zijn grootste rollen, waaronder de slechterik Niander Wallace uit Denis Villeneuves Blade Runner 2049.

Volgens Villeneuve weet Wallace als enige het antwoord op de vaak gestelde vraag of Blade Runner-protagonist Rick Deckard (Harrison Ford) een mens of een replicant aka kloon is.

“Omdat mijn personage Deckards gedachten leest, weet ik als enige of hij een replicant is of niet,” zegt Leto. “Denis zei dat ik mocht beslissen en dat het mijn geheim was.”

Verder zegt Leto dat Ford hem na de opnames van hun scène spontaan een knuffel kwam geven. “Dat was een bijzonder en mooi moment,” zegt Leto.

“Ik denk dat hij helemaal was opgegaan in de scène en ik ben heel blij dat ik er bij was om hem zo’n geweldig werk te zien leveren,” vervolgt hij.

Rond de release van Blade Runner 2049 werd bericht dat Leto speciaal gemaakte contactlenzen droeg op de set om net als Niander Wallace blind te zijn.

Leto voegt eraan toe dat de lenzen gebaseerd zijn op de ogen van Chris, een blinde man die de acteur hielp met de voorbereidingen op de rol. “Chris is een fantastische man en had een grote invloed op het fysieke aspect van mijn performance,” zegt Leto.

Bron: IndieWire