Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.11.2021

Jared Leto beschrijft House of Gucci-rol als bowlingbal baren en arrabbiatasaus snuiven

door Vertigo

Jared Leto vertolkt Paolo Gucci in Ridley Scotts House of Gucci en heeft zijn rol als de Italiaanse modeontwerper op een heel expliciete en mogelijk aanstootgevende manier beschreven.

“Paolo tot leven wekken was als een bowlingbal baren uit mijn anus,” zegt Leto. “Mijn billen schudden als twee kleine kippenbotten op de set. Het was een heel fysieke performance. Als je net zoals Paolo ribfluwelen kleren draagt, heb je het gevoel dat je in brand kan vliegen.”

Leto voegt eraan toe dat hij zich een Italiaan voelde door een aantal culinaire stereotypen op te noemen. “Halfweg de opnames was ik lijntjes arrabbiatasaus aan het snuiven,” zegt hij. “Ik had olijfolie in plaats van bloed. Als je een biopsie zou doen van mijn huid, zou het Parmezaanse kaas blijken te zijn.”

House of Gucci is mijn liefdesbrief aan Italië,” vervolgt hij. “Er is veel werk en voorbereiding ingekropen. Ik sprak met een Italiaans accent en vond het geweldig en heb het omhelsd. Ik heb zoveel en zo lang mogelijk als mijn personage geleefd. Ik ben afgedaald in de grot van de creativiteit en ben via de ingewanden en darmen in de slokdarm van de enige, echte Paolo Gucci terechtgekomen.”

Bron: Collider

Lees meer over: