Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2019

Jar Jar Binks-acteur vertelt in video-interview over racistische kritiek en zelfmoordneigingen

door Vertigo

Vorig jaar onthulde Star Wars-acteur Ahmed Best dat hij bijna zelfmoord pleegde na kritiek op zijn The Phantom Menace-personage Jar Jar Binks. In een nieuw interview is hij daar dieper op ingegaan.

“Ik dacht dat mijn leven voorbij was,” zei hij, “en nam alle haat en woede persoonlijk op. Als je over een toegewijde artiest spreekt, spreek je ook over de mens die erachter zit.”

Bovendien werd de acteur vaak afgerekend op zijn huidskleur. “Zwarte artiesten hebben het niet gemakkelijk en zijn altijd op hun hoede om de stereotypen te vermijden. Toch werd ik vergeleken met elk mogelijk stereotype. Men zei bijvoorbeeld dat ik met een gebroken Jamaicaans accent sprak, terwijl ik van West-Indië afkomstig ben.”

Uiteindelijk werd het Best allemaal te veel. “Ik was alleen, depressief en kapot,” zei hij. “Het enige waardoor ik mij beter zou voelen was een wandeling over de Brooklyn Bridge. Ik zag echter alleen maar mist voor mijn ogen en ik was het beu van mijzelf te moeten verantwoorden en verdedigen. Ik wilde gewoon een filmrol spelen.”

Bron: IndieWire