Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.06.2019

Jan Verheyen en Lien Willaert regisseren Sven De Ridder in waargebeurd drama

door Vertigo

Op 12 augustus starten de opnames van Red Sandra, de nieuwe film van regisseur Jan Verheyen in een co-regie met Lien Willaert, die eveneens het scenario van de film schreef.

“Red Sandra” vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde.

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte.  Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Sven De Ridder speelt Sandra’s vader William, Darya Gantura vertolkt de rol van moeder Olga. De rol van Sandra wordt gespeeld door de piepjonge, debuterende Rosalie Charles.

Sven De Ridder heeft sinds zijn langspeelfilmdebuut in Erik Van Looy’s ‘Ad Fundum’ in 1993 een stevig palmares opgebouwd met rollen in o.a. de tv-series ‘De ronde’, ‘Vermist’, ‘Met man en macht’ en de films ‘Bowling Balls’, ‘Frits & Franky’ en het dit najaar verwachte ‘Torpedo’. Met Jan Verheyen werkte hij meermaals samen, o.a. in ‘Dossier K.’ en ‘Het vonnis’.

Darya Gantura debuteerde in 2008 in ‘Linkeroever’ van Pieter Van Hees en was te zien in gastrollen in diverse tv-series en had dragende rollen in o.a. ‘Ella’, ‘Code 37’, ‘Zuidflank’, en ‘Cordon’.

Voor Verheyen is het zijn 18e langspeelfilm en knoopt hij terug aan bij meer persoonlijke projecten als ‘Het vonnis’, ‘Dossier K.’, en ‘Los’. Voor Lien Willaert is het haar langspeelfilmdebuut na goed onthaalde kortfilms als ‘Charlotje’ en ‘De ketchupsong’ en jarenlange ervaring als regisseur van tv-fictie.

Er zal gedurende 32 dagen gedraaid worden o.a. in en rond Antwerpen, in Rotterdam, Kopenhagen, Londen, en Dover. De film wordt in het najaar van 2020 in de bioscoopzalen verwacht.