Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.12.2021

Jan Jambon ijvert voor sluiting binnenevenementen tot 15 december

door Vertigo

Momenteel mogen binnenevenementen in België zoals filmvertoningen nog doorgaan, op voorwaarde dat de bezoekers neerzitten en een mondmasker dragen, maar Vlaams minister-president Jan Jambon wil ze verbieden tot 15 december.

Jambon maakt zich zorgen om de druk op de ziekenhuizen door de stijgende coronacijfers en heeft een oproep gedaan om het volgende Overlegcomité te vervroegen zodat er nieuwe maatregelen kunnen worden getroffen.

“Ik weet dat dat heel vervelend is voor de betrokken sectoren,” zegt hij aan VRT NWS. “We zullen daarom de steunmaatregelen laten doorlopen.”

“Maar we zien dat de meest pessimistische scenario’s van de modellen die ons voorgelegd werden vandaag nog overschreden worden,” vervolgt hij. “Een bijkomende krachtige maatregel is nodig.”

Tot binnenevenementen worden ook onder meer concerten en theatervoorstellingen gerekend. “Laten we dat een paar weken stopzetten om ervoor te zorgen dat de druk op intensieve zorgen afneemt en we Kerstmis en Nieuwjaar op een normale manier kunnen vieren,” zegt Jambon en voegt eraan toe dat de horeca niet hoeft te sluiten.

Bron: VRT NWS

Lees meer over: