Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.10.2021

Jamie Lee Curtis vist naar rol in Exorcist-trilogie van haar Halloween-regisseur

door Vertigo

Nadat ze samenwerkte met David Gordon Green aan Halloween en Halloween Kills wil Jamie Lee Curtis opnieuw de handen in elkaar slaan met de regisseur voor zijn geplande The Exorcist-trilogie.

Curtis heeft zelfs al een rol in gedachten: ze zou graag haar stem lenen aan de demon Pazuzu. Die werd in William Friedkins originele The Exorcist-film ingesproken door Mercedes McCambridge.

Volgens Curtis is ze de perfecte keuze om McCambridge op te volgen, nadat ze het in de Halloween-films opnam tegen de duivelse Michael Myers. “Als David me cast als Pazuzu in de nieuwe The Exorcist-trilogie, is de cirkel op een metamanier rond,” zegt ze. “De mensen zouden versteld staan.”

Greens The Exorcist-trilogie is een rechtstreeks vervolg op het origineel en de cast bestaat voorlopig uit Leslie Odom Jr. (Hamilton, One Night in Miami) en Ellen Burstyn, die terugkeert als de moeder van de bezeten Reagan MacNeil.

De regisseur staat er alvast voor open om weer met Curtis te werken. “Ik zal haar auditie moeten laten doen,” zegt hij. “Ze verzorgde de stem van een huilende baby in Halloween Kills en is een heel getalenteerde stemactrice.”

Bron: /Film