Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2021

James McAvoy deelt wijze scifiraad na rol in Dune-miniserie

door Vertigo

James McAvoy was te zien in de miniserie Children of Dune en werd onlangs gevraagd of hij advies heeft voor Timothée Chalamet. Hij is momenteel te zien als Paul Atreides in Denis Villeneuves verfilming van Frank Herberts scifiroman Dune.

Children of Dune was het vervolg op een tv-bewerking van Dune en was gebaseerd op Herberts sequels Dune Messiah en Children of Dune. McAvoy vertolkte Leto II Atreides, de zoon van Paul Atreides.

“Timothée Chalamet speelt een personage dat uiteindelijk de vader mijn personage wordt,” zegt McAvoy in een interview met de entertainmentnieuwssite /Film. “Ik heb dus geen advies voor hem en dat heeft hij ook niet nodig. Hij is een geweldige acteur.”

McAvoy deelde wel een wijze raad van actrice Claudia Black, die in de scifiseries Farscape en Stargate SG-1 meedeed: “Ze zei dat je bij scifiprojecten meer je best moet doen om erin te geloven dan bij een goed geschreven scenario. Dat kan lastig zijn omdat scifi knotsgek is. Ik heb haar advies altijd onthouden en ter harte genomen.”

Verder zegt McAvoy dat hij alle Dune-boeken verslonden heeft en heel benieuwd is naar wat Villeneuve ermee doet. “Hij is een briljante filmmaker en scifiregisseur,” zegt de acteur. “Ik hou van scifi en fantasy en kan dus niet wachten om Dune te zien.”

Bron: /Film

Lees meer over: