Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.08.2021

James Gunn reageert op Suicide Squad-trollenrecensies & Martin Scorsese’s Marvel-uitspraken

door Vertigo

Het lijkt erop dat James Gunns The Suicide Squad op IMDb het slachtoffer is geworden van ‘review-bombing‘, een fenomeen waarbij gebruikers een film bestoken met negatieve recensies om de box-office-opbrengst te doen verlagen.

Wie er achter de ‘review-bombing‘ zit, is onduidelijk. Mogelijk gaat het om fans van David Ayers Suicide Squad of Zack Snyders Justice Leaguedirector’s cut en zijn geschrapte visie voor het DC-filmuniversum.

Gunn ligt er in elk geval niet wakker van. “Ik zal het wel overleven,” tweet hij. “Zo’n dingen betekenen niets op lange termijn. Ik vind het ook belangrijk om erop te wijzen dat de meeste Snyder Cut-fans me steunen. Slechts een handvol mensen vind het de moeite waard om dit soort dingen te doen.”

Verder heeft Gunn in de podcast Happy Sad Confused gereageerd op Martin Scorsese’s uitspraken van oktober 2019 over Marvel-films, die volgens hem geen cinema zijn.

Volgens Gunn bleef Scorsese uithalen naar Marvel omdat het de enige manier was om media-aandacht te krijgen voor zijn film The Irishman, die in november 2019 verscheen.

The Irishman werd overschaduwd door Marvel-films en dus maakte hij daar gebruik van om de aandacht op zijn film te vestigen,” zegt Gunn.

“Martin Scorsese is een van de beste regisseurs ooit,” vervolgt hij. “Ik hou van zijn films en hij heeft veel dingen gezegd waar ik het mee eens ben.”

“Er zijn veel zielloze spektakelfilms. Ik heb al talloze keren met regisseurs gepraat die op het punt stonden om een grote film te maken en raadde hen telkens aan om er iets unieks mee te doen. Ze schikten zich echter naar elke gril van de studio en dat vind ik eerlijk gezegd walgelijk.”

Gunn werkt momenteel Peacemaker af, een spin-offreeks van The Suicide Squad rond John Cena’s gelijknamige personage, en heeft daarna Guardians of the Galaxy Vol. 3 op de planning staan.

Wat de toekomst brengt, weet de regisseur nog niet zeker, maar hij droomt alvast van een tweede Peacemaker-seizoen en een reeks rond de Ravagers, de groep piraten uit de Guardians of the Galaxy-films.

“Toen we op de set van het Ravagers-schip uit de eerste Guardians of the Galaxy stonden, pitchte ik een Ravagers-serie aan Marvel-baas Kevin Feige,” zegt Gunn.

“Hij zei dat ik mocht doen wat ik wilde als de film een hit was,” vervolgt hij. “Toch is er nog steeds geen Ravagers-reeks, dus ik weet niet wat er is gebeurd.”

Bron: EW, The Playlist, The Playlist