Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.07.2018

James Gunn-petitie scoort duizelingwekkend aantal handtekeningen

door Vertigo

Het ontslag van James Gunn als regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 3 kon reeds op veel protest rekenen van mensen uit de filmwereld.

De regisseur van de eerste twee Guardians of the Galaxy-films werd door Disney de laan uitgestuurd nadat enkele oude, shockerende Twitter-grappen van hem over pedofilie en andere gevoelige onderwerpen terug aan de oppervlakte kwamen.

Inmiddels is er een petitie opgestart om Gunn terug aan te nemen. Die verzamelde na enkele uren al duizenden handtekeningen en telt er op het moment van publicatie ruim 140.000.

“Ik ben slim genoeg om te weten dat dit wellicht weinig gaat uithalen,” zei de organisator, “maar hopelijk komt Disney erdoor tot het besef dat ze een fout hebben gemaakt en doen ze dat in de toekomst niet meer.”

“Als mensen die voor een studio werken een pak domme dingen zeggen, ben ik het ermee eens dat de studio het recht heeft om hen te ontslaan omwille van een mogelijke controverse. Deze situatie is echter helemaal anders, aangezien James Gunn in die tijd nog niet voor Disney werkte en het om grappen ging.”

The Grey-regisseur Joe Carnahan schaarde zich aan de zijde van Gunn en bracht de petitie onder de aandacht op Twitter.

Bron: IndieWire