Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.07.2021

James Gunn openhartig over Marvel-ontslag, Superman-weigering & Guardians of the Galaxy Vol. 3

door Vertigo

Nu regisseur James Gunn bijna klaar is met Peacemaker, zijn spin-offserie van The Suicide Squad, begint zijn focus te verschuiven naar het derde en laatste deel van zijn Guardians of the Galaxy-films, maar hij heeft ook tijd om achteruit te blikken.

Onlangs sprak Gunn vrijuit over zijn Marvel-ontslag in 2018 nadat rechtse trollen misplaatste tweets van hem van jaren terug hadden opgevist.

“Het was onvoorstelbaar”, zegt Gunn . “Het leek alsof alles zou wegvallen. Mijn huis, mijn werk, alles.” Sindsdien communiceert hij stukken voorzichtiger en probeert hij meer rekening te houden met gevoelens van anderen.

Enkele dagen na zijn ontslag stond Warner al aan Gunns deur met het aanbod om een Superman-film te maken. Daarvoor bedankte hij voor en besloot The Suicide Squad te regisseren: “Ik was getraumatiseerd en wilde honderd procent zeker zijn van wat ik als volgende film zou maken.”

Uiteindelijk werd Gunn opnieuw aangenomen door Marvel en bereidt hij zich voor op Guardians of the Galaxy Vol. 3. Het scenario van de threequel is al een tijdje klaar, maar Gunn kan het niet laten om het af en toe nog wat bij te schaven. “Het is een heftig verhaal”, vertelt hij. “Het is dus redelijk emotioneel om eraan te werken.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: