Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.04.2020

James Gunn onthult welke sequels hij beter vindt dan het origineel

door Vertigo

James Gunn heeft op Twitter een lijstje van zevenentwintig sequels gedeeld die volgens hem beter zijn dan het origineel. Zo vindt hij Star Wars: The Empire Strikes Back beter dan A New Hope en The Dark Knight beter dan Batman Begins.

Opvallend is dat naar zijn mening Denis Villeneuves Blade Runner 2049 beter is dan Ridley Scotts Blade Runner. Scotts Alien vindt hij dan weer even goed als James Camerons Aliens.

Gunn vermeldt ook heel wat superheldensequels zoals Superman II, Blade II en Captain America: The Winter Soldier en daar heeft hij naar eigen zeggen een goeie reden voor.

“Oorsprongsverhalen zijn vaak saai,” schrijft hij. “Soms worden ze als extraatje in een verhaal over een superheld versus een slechterik gepropt in plaats van een natuurlijk onderdeel te zijn van het verhaal.”

Sommige van Gunns keuzes blijken controversieel. Zo is The Invisible Man-regisseur Leigh Whannell het er niet mee eens dat Terminator 2: Judgment Day beter is dan The Terminator en krijgt Gunn kritiek omdat hij Back to the Future beter vindt dan Back to the Future Part II.

Tot slot rangschikte Gunn ook enkele trilogieën. Zo vindt hij zowel bij de Iron Man– als American Pie-franchises de eerste film de beste, gevolgd door de derde en de tweede. Wat de Thor– en Bourne-franchises betreft verkiest hij dan weer het derde deel, gevolgd door het eerste en het tweede.

Bron: IndieWire

Lees meer over: