Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.09.2021

James Gunn onthult inspiratiebron en plotdetails Suicide Squad-spin-off-reeks

door Vertigo

James Gunn volgt The Suicide Squad op met de spin-off-reeks Peacemaker rond John Cena’s gelijknamige personage, een superheld die in de naam van de vrede over lijken gaat.

Gunn liet zich inspireren door Captain America, een tv-film uit 1979. “Ik was een enorme fan van Captain America als kind en dacht dat het leuk zou zijn om er een enorm gestoorde versie met Peacemaker van te maken,” zegt hij.

In The Suicide Squad lijkt het er aanvankelijk op dat Peacemaker het loodje legt, maar in een post-credits-scène blijkt dat hij nog leeft. “Ik haat het wanneer andere filmmakers dat doen, maar ik heb het toch gedaan,” zegt Gunn. “Ik zal moeten leven met de gevolgen, namelijk de beste tv-serie ooit.”

De regisseur onthult dat Peacemaker het in zijn soloreeks samen met vijf anderen opneemt tegen ‘iets catastrofaals waardoor de aarde bedreigd wordt’. Het team bestaat uit onder meer Emily Harcourt (Jennifer Holland) en John Economos (Steve Agee), de hulpjes van Amanda Waller (Viola Davis) in The Suicide Squad.

Verder introduceert Peacemaker drie nieuwe personages: teamleider Murn (Chukwudi Iwuji), een huurling die voor Waller werkt, Adrian Chase aka Vigilante (Freddie Stroma), een openbare aanklager die het recht in eigen handen neemt, en Adebayo (Danielle Brooks).

“Adebayo wordt niet altijd goed behandeld door de mensen in haar omgeving, maar ondanks hun verschillen, kweken zij en Peacemaker een band,” zegt Gunn en voegt eraan toe dat hij graag een tweede seizoen van Peacemaker zou maken, als DC geïnteresseerd is.

Bekijk een nieuwe still uit Peacemaker hieronder, met van links naar rechts John Economos, Emilia Harcourt, Murn, Adebayo, Vigilante en Peacemaker.

Bron: EW