Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.08.2019

James Gandolfini’s zoon openhartig over voorbereiding op Sopranos-film

door Vertigo

Michael Gandolfini, de zoon van wijlen The Sopranos-acteur James Gandolfini, treedt in de voetsporen van zijn vader en gaat een jonge Tony Soprano vertolken in de prequelfilm The Many Saints of Newark.

Voor hij gecast werd had Michael echter nooit een aflevering van de HBO-reeks gezien. “Ik had het heel moeilijk toen ik ze voor het eerst bekeek,” zegt hij. “Als acteur moest ik bestuderen hoe mijn voorganger de rol had ingevuld zodat ik hem kon nadoen, maar tegelijkertijd zag ik mijn vader.”

“Bovendien was ik helemaal alleen,” vervolgt hij. “Ik zal in een donkere kamer naar mijn vader te kijken en hield er gekke dromen aan over.” In één ervan deed Michael naar eigen zeggen auditie voor David Chase, de bedenker van The Sopranos en scenarist van de film, en zag hij zijn vaders handen in plaats van de zijne.

Twee scènes van de misdaadserie steken er volgens Michael bovenuit. In de eerste komt Tony’s dochter Meadow ’s avonds laat thuis en zegt Tony dat hij haar graag ziet. Dat kwam volgens Michael hard aan.

In de tweede maakt Tony ruzie met zijn zoon A.J., maar zegt hij uiteindelijk dat hij zich geen betere zoon had kunnen wensen. “Ik wist dat hij het in die scène tegen mij had,” zegt Michael.

Bron: IndieWire