Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.12.2021

James Franco’s reactie op beschuldigingen seksueel wangedrag veroordeeld door tegenpartij

door Vertigo

James Franco sloeg onlangs in een interview met The Jess Cagle Podcast een mea culpa nadat hij door enkele studentes van zijn opgedoekte acteerschool Studio 4 werd aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Dat is bij de studentes, met wie de acteur een schikking voor 2,2 miljoen dollar trof, in het verkeerde keelgat geschoten.

Zij beweren dat Franco hen tijdens zijn masterclass ‘Sex Scenes’ forceerde om deel te nemen aan steeds explicietere, gefilmde en orgie-achtige scènes. De acteur gaf toe dat hij met studentes naar bed is geweest, maar ontkende dat er ondanks de ‘provocerende’ naam van de cursus geen echte seksscènes werden gespeeld.

In een statement zeggen de advocaten van de studentes dat er geen sprake was van een misverstand wat de naam van de masterclass betreft. Ze voegen eraan toe dat Franco geen besef heeft van de machtspositie waarin hij zich bevond en van het leed dat hij zijn studentes heeft aangedaan met zijn ‘bedrieglijke acteerschool’.

“Het is ongelooflijk dat James Franco zelfs nadat hij akkoord ging met een schikking de ervaringen van zijn slachtoffers blijft minimaliseren en hun pijn blijft negeren,” vervolgen de advocaten. “Hij gaf nochtans toe dat hij nooit een acteerschool had mogen oprichten.”

“Niemand zou uit het interview mogen afleiden dat Franco de verantwoordelijkheid voor zijn acties heeft opgenomen en zijn spijt heeft uitgedrukt. Hij ontwijkt heel duidelijk de echte problemen, net voor Kerstmis, in de hoop dat zijn reactie niet uitgebreid onder de loep zou worden genomen.”

Bron: THR

Lees meer over: