Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.12.2020

James Corden onder vuur voor vertolking stereotiepe homo in The Prom

door Vertigo

James Corden krijgt ervan langs in de Amerikaanse filmpers voor zijn vertolking van de homoseksuele Broadway-acteur Barry Glickman in Ryan Murphy’s The Prom.

Newsweek noemt Cordens vertolking stereotiep en aanstootgevend en schrijft dat een homoseksuele acteur de rol van meer pathos had kunnen voorzien.

Het tijdschrift suggereert Nathan Lane (The Birdcage), Titus Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt) en Andrew Rannells, die nota bene in The Prom meespeelt.

Ook The Hollywood Reporter vindt dat Lane een betere optie was geweest en voegt eraan toe dat Cordens clichématige performance geen plezier of vreugde uitstraalt.

The Telegraph noemt de scène waarin Barry mode-advies geeft aan het lesbische meisje waar The Prom over gaat beledigend, omdat de lesbiënne wordt afgeschilderd als iemand die niets kent van mode en de homo als een energieke mode-expert uit Queer Eye.

Wat Digital Spy betreft, is Corden niet veelzijdig genoeg om een personage als Barry neer te zetten. “Zijn acteerprestatie is gedateerd en een valse noot in een film met een welkome en hartverwarmende boodschap,” staat te lezen.

Vanity Fair beschrijft Cordens vertolking als ongeïnspireerd, karikaturaal en ongenuanceerd en vindt dat heteroseksuele acteurs tot nader order geen homo’s meer mogen spelen als boete voor de zonden van The Prom.

Daarentegen neemt Variety het voor Corden op en spreekt over een driedimensionale, grappige en ontroerende performance.

Bekijk nog enkele reacties hieronder:

Bron: IndieWire

Lees meer over: